Alább két recept következik: egy főzelék a babának, és a főzelék továbbfejlesztéseként egy 'felnőttes' céklakrém. A krémet azoknak ajánlom, akik nyitottabbak a megszokottól eltérő, édeskés-pikánsabb ízekre, és nem rettennek vissza attól, hogy a céklakrémes kenyér úgy néz ki, mintha málnahabbal lenne beborítva :)
Főzelék:
Hozzávalók:
- 3 kis fej friss cékla
- 1 db közepes krumpli
- olívaolaj
- himalájai só

Hozzávalók:
- a fenti főzelék maradéka :)
- citrom facsart leve
- őrölt fekete bors
- tejföl: céklafőzelék és tejföl 1:1 arányban
- tört fokhagyma: kb. 8 ek krémhez kell 1 gerezd hagyma
A főzelékhez hozzákevertem a fenti hozzávalókat, és már kész is volt a krém (esetleg pár órára be lehet tenni a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek). Nekem nagyon ízlett, a férjem viszont nem merte megkóstolni (ő a hagyományos konyha nagy tisztelője :)).
Szoktak még tormát is beletenni, nekem épp nem volt otthon, így kihagytam, de a vállalkozókedvűek próbálják ki bátran, nem lehet rossz!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése