Ma az alábbi recept szerint állítottam össze ebédünket (immáron az édesburgonyára, mint főételre építve :)):
Hozzávalók:
- 2 db kisebb édesburgonya
- 1 fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db krumpli (ez opcionális, azért teszem hozzá, hogy kevéssé legyen édes az összhatás)
- őrölt kömény
- kakukkfű
- himalájai só
- 2 ek olívaolaj
- 5 dkg feta
Elkészítése végtelenül egyszerű: először meghámoztam a batátát, a burgonyát, majd mindkettőt felkockáztam. A hagymát, fokhagyma gerezdeket megtisztítottam, majd a lilahagymát kettévágtam, felszeleteltem, a fokhagyma maradt egészben.
A zöldségeket egy jénai tálba halmoztam, megszórtam a köménnyel, sóval, pici kakukkfűvel, majd meglocsoltam olajjal. Az egészet néhányszor átforgattam, hogy mindent bevonjon a fűszer.
Sütni majd az ebédidő közeledtével kezdem, lefedett jénai tálban, 200 fokon, 45 percig. Ha elkészül, kis tányérra kiveszem Dávid adagját hűlni - babáknak lehet pürésíteni, vagy ahogy Dávid szereti, kis falatkákban a szájába adni. Az én részemet megszórom a feta sajttal.
Az édesburgonya, burgonya a babának már 7 hónapos kortól adható, fetával csak 1 éves kor után.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése